کافئین یک محصول گیاهی و دارویی است که به عنوان محرک سیستم عصبی شناخته می شود و می تواند باعث ارتقای سطح عملکرد شود.این ماده از گیاه قهوه ،چای و دانه های درخت کولا به دست می آید. مکمل هایی از این ماده با نام قرص های کافئین ساخته شده است.
همه ی محرک ها به نحوی عملکرد سیستم عصبی را تغییر می دهند. 1 الی 2 ساعت بعد از مصرف، کافئین از دیواره ی معده جذب و وارد جریان خون می شود و از طریق خون به همه ی بدن می رسد و مقدار باقی مانده ی آن به کبد رفته و بعد توسط ادرار دفع می شود .بنابراین حجم ادرار را زیاد می کند (البته این مورد در دوز های بالای آن ایجاد می شود) و همین امر باعث دفع مواد مغذی دیگر از بدن نیز می شود.
در زمان فعالیت کافئین بدن را تشویق می کند تا در کمبود گلیکوژن از چربی ها استفاده کند به همین دلیل احساس خستگی را از بین می برد .در غیر این صورت بدن فرد بعد از مصرف گیلکوژن احساس خستگی می کند.همچنین باعث کاهش درد در عضلات می شود و برای کسانی که حین ورزش دچار درد می شوند توصیه می شود.
یک فنجان قهوه به تنهایی نمی تواند شما را چاق کند. ولی عمدتا افراد نوشیدنی قهوه ی خود را با افزودنی مثل شیر ،شکر و خامه استفاده می کنند که مقدار قابل توجهی کالری را وارد بدن می کند.پس برای ثبات و یا کاهش وزن قهوه ی خود را بدون افزودنی میل کنید.
بسیاری از افراد ممکن است طعم تلخ قهوه را دوست نداشته باشند و فقط برای دریافت انرژی بخواهند از کافئین استفاده کنند.همچنین قهوه حاوی ترکیبات اسیدی و روغن است که مصرف مکرر آن ممکن است در برخی افراد باعث مشکلات معده شود. از طرفی قرص های کافئین هم استفاده ی آسانتری دارند و هم اسیدی نیستند و همان مقدار انرژی را بدون چربی و تلخی و … به ما می دهند.
از جمله مزایای استفاده از قرص های کافئین میتوان به افزایش انرژی ، افزایش تمرکز ، تقویت حافظه ،کاهش افسردگی و کاهش درد و … اشاره کرد.
البته در استفاده از قرص های کافئین باید به مقدار دوز مصرفی توجه کرد زیرا به راحتی ممکن است باعث افزایش دوز استفاده از آن شود.
همانطور که مصرف کنترل شده ی این ماده میتواند سود آور باشد ، مصرف بیش از حد آن هم میتواند مضر باشد و خطراتی را به همراه داشته باشد.
مصرف بیش از حد آن میتواند باعث سرگیجه و سردرد ، ناراحتی معده ، بیخوابی ، اسهال ، افزایش فشارخون ، کاهش باروری در زنان و مردان و ضعف استخوانی و در موارد شدید اوردوز اشاره کرد.
با توجه به توضیحات بالا به نظر میرسد که قرص های کافئین در مواردی می توانند جایگزین مناسبی برای قهوه باشد . البته به شرطی که آن هارا طبق دستورالعمل جعبه مصرف کرده و از مصرف بی رویه آن ها خورداری شود.
تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به ال می طب میباشد. طراحی توسط شرکت وبارتما