پلاسما درمانی یکی از جدیدترین و موثرتری روش های درمان بیماران مبتلا به کرونا می باشد. وقتی بیمارانی از یک بیماری بهبود می یابند، آنتیبادیها یا پادتنهایی دائمی، توسط سیستم ایمنی بدن در پلاسمای خون آنها ( که قسمتی از مایع خون است) ایجاد میشود. برای تبدیل این مایع به یک دارو، پلاسما را برداشته و مورد آزمایش قرار می دهند و برای جداسازی آنتیبادیهای محافظ تصفیه می کنند. این مشتق پلاسما یا اصطلاحا پلاسمای بهبودیافتگان در صورت تزریق ماده حاصل به بیمار جدید ایمنی منفعلی را تا زمانی که سیستم ایمنی بدن بیمار بتواند پادتن خود را تولید کند، تأمین میکند.
سیستم ایمنی بدن نیروی دفاعی بدن است، زمانی که ویروس به بدن حمله میکند، ارتشی از سلولهای دفاعی شامل گلبولهای سفید برای مقابله با ویروس فرستاده میشوند. این گلبولها برای مقابله با ویروس از خودشان آنتیبادی ترشح میکنند، این آنتیبادیها برای همیشه در قسمتی از خون که ما آن را پلاسما مینامیم باقی میمانند و در برخورد های بعدی با ویروس مشابه به سرعت باعث انتشار بیشتر آنتی بادی و مقابله با ویروس میشوند.
اگر فردی پس از ابتلا به بیماری کرونا یا کوید ۱۹ بهبودی یابد به احتمال زیاد مقادیر زیادی از این آنتیبادیها در پلاسمای خونش وجود دارد.
بنابراین پلاسمای فرد بهبودیافته میتواند اولین خط دفاعی برای افراد مبتلا به کووید- ۱۹، به ویژه برای افراد مسن تر و در معرض خطر، باشد. یک داروی آنتیبادی مونوکلونال میتواند به تعداد بیشتری از بیماران کمک کند.
ایده اصلی این است که بخشی از پلاسما فرد بهبود یافته را گرفته و آنرا به بیماران با بیماری شدید تزریق کنیم، امیدواریم که این آنتیبادیها سیستم ایمنی بدن بیمار را تحریک کنند تا ویروس را پیدا کرده و شروع به از بین بردن آن کنند.
البته لازم به ذکر است که این اولین بار نیست که از این روش برای درمان بیماران استفاده میشود، بلکه در گذشته نیز برای درمان بیماریهایی نظیر سارس، مرس و همه گیری آنفلوانزا H۱N۱ از این روش استفاده شده است. در حقیقت، استفاده از این روش به پاندمی آنفولانزای ۱۹۱۸ باز می گردد.
در این شیوه اگر پلاسمای بیمار بهبود یافته کرونا، بلافاصله بعد از بهبودی که هنوز آنتیبادی COVID-19 در بدن او بالاست، به بیماری که تازه به کرونا مبتلا شده یا در حال گذراندن دوران بیماری است و بدن او هنوز به میزان کافی آنتیبادی تولید نکرده یا به هر دلیلی نمی تواند تولید کند، تزریق شود، احتمال بهبودی فرد مبتلا افزایش می یابد.
تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به ال می طب میباشد. طراحی توسط شرکت وبارتما